651 91 02 45 mibanez@acifep.com

Acifep | Unitat docent

Objectiu

Formació continuada en temes de salut mental, psicopatologia i abordatges psicoterapèutics de la població infantil, adolescent i adulta

 

Cursos

 • Vincle. Clínica i Investigació: Tècnica terapèutica de la Vídeo Intervenció. Docent: Dr. George Downing , psicòleg, supervisor clínic Unité Psychiatrie d’Enfants, Hôpital Pitié-Salpétrière de Paris. Professor de formacions en psicoteràpia pares-nens de la New York Freudian University.
 • Tècnica psicodramàtica psicoanalítica en abordatge psicoterapèutic dels trastorns psicopatològics de la Infància, Adolescència i edat Adulta. Docent: Dr. Olivier Bonard, psiquiatra, psicoanalista, psicodramatista, i membre de la Societat Suïssa de Psicoanàlisi.
 • Discussió tècnica i supervisió de tractaments psicoterapèutics del treball en xarxa dels trastorns psicopatològics greus de la infància, la adolescència (psicosi, patologies límit, trastorns de la personalitat). Docent: Dr. Paul Marciano, psiquiatra, psicoterapeuta, Servei de Paidopsiquiatria de Marsella.
 • Discussió tècnica i supervisió de tractaments psicoterapèutics i de treball en xarxa dels trastorns psicopatològics de l’adult jove i de l’edat adulta (psicosi, patologia borderline, caracteropaties i trastorns de la personalitat). Docent: Dr. Paul Marciano, psiquiatra, psicoterapeuta, Servei de Paidopsiquiatria de Marsella.
 • Acreditació aplicació de l’FFI en l’àmbit de la recerca. Oferim formació i acreditació per a la recerca en la codificació de l’Entrevista sobre Amics i Família (EAF) (Friends and Family Interview, FFI), de Miriam Steele y Howard Steele (2005) en col·laboració amb la New School for Social Research de New York (Nova Escola d’Investigació Social, universitat de Nova York).
  La formació va a càrrec de la Dra. Margarita Ibáñez, dra. en psicologia acreditada en l’aplicació i formació de l’FFI, i la fiabilitat s’organitza conjuntament amb el Dr. Howard Steele, professor i catedràtic del Departament de Psicologia Clínica de la New School for Social Research.
 • Curs on-line de perfeccionament en intervenció psicoterapèutica: La tècnica de Videointervenció Terapèutica (VIT). Docents: Margarita Ibáñez, Fernando Lacasa, Carmen Tello, Ana Sáez, Silvia Pérez, Teresa Rius, Natalia Albiach i Mari Navarro.
 • Curs on-line de narratius d’aferrament (attachment) a la infància, adolescència i edat adulta. (Inscripció oberta durant tot el curs)
  Formació en l’avaluació de les representacions d’aferrament (attachment) en nens, adolescents i adults. Docents acreditats com formadors de les diferentes proves que es treballen, Margarita Ibáñez i Fernando Lacasa.

Coordinadora:  Margarita Ibáñez