651 91 02 45 mibanez@acifep.com

ACIFEP | CURSOS

L’aferrament (Attachment) Clínic i Recerca: Tècnica psicoterapèutica de Vídeo Intervenció

SEMINARI: Formació i entrenament en la tècnica terapèutica de vídeo  intervenció

Formació: sobre les tècniques i temes importants a treballar per fer un ús més acurat de la tècnica VIT. Les persones que no han practicat mai la VIT i venen per primer cop al seminari són acceptats. Al final del seminari se’ls hi donarà recomanacions de com poden començar a treballar amb aquesta tècnica d’una forma simplificada.

Dates dijous, divendres i dissabte, 8, 9 i 10 de febrer de 2024
Horari dijous de 15:00 a 18:00 h; divendres i dissabte de 10 a 13h i de 14 a 17h

Docent: Dr. George Downing, psicòleg, supervisor clínic Unité Psychiatrie d’Enfants, Hôpital Pitié-Salpétrière de París. Professor de formacions en psicoteràpia pares-nens de la New York Freudian University. 8-10 febrer 2024 Presencial.

Descàrrega documentació

Acreditació aplicació de l’FFI en l’àmbit de la recerca

Oferim formació i acreditació per a la recerca en la codificació de l’Entrevista sobre Amics i Família (EAF) (Friends and Family Interview, FFI), de Miriam Steele y Howard Steele (2005) en col·laboració amb la New School for Social Research de New York (Nova Escola d’Investigació Social, universitat de Nova York).
La formació va a càrrec de la Dra. Margarita Ibáñez, dra. en psicologia acreditada en l’aplicació i formació de l’FFI, i la fiabilitat s’organitza conjuntament amb el Dr. Howard Steele, professor i catedràtic del Departament de Psicologia Clínica de la New School for Social Research.

Curs on-line de perfeccionament en intervenció psicoterapèutica: la Tècnica de la Vídeo Intervenció Terapèutica (VIT)

Aquest és un curs que ajuda a l’especialització en la tècnica VIT amb 150h de formació. Està conformat per 3 mòduls en què es treballa l’entrenament en l’observació de les interaccions, el disseny de les intervencions terapèutiques i l’aplicació en casos clínics específics. Cadascun d’aquests mòduls s’acompanya de pràctiques supervisades que ajuden a la integració de la tècnica i que són obligatòries per a la superació d’aquest.

 

Les hores formatives realitzades en aquest curs compten de forma oficial per a l’acreditació d’aquesta tècnica per part de l’Institut de Formació en Vídeo Intervenció de París del Dr. Downing. També compta amb el Segell de formació de qualitat formativa i docent pel COPC (Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya), i com a Formació d’interès en Serveis Socials concedit pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

 

PROGRAMA VI CURSO VIT actualizado

Tractaments psicoterapèutics de trastorns psicopatològics de la infància, adolescència i edat adulta

Dissabtes: 7 d’octubre 2023, 11 de novembre 2023 i 13 de gener 2024 A càrrec del Dr. Paul Marciano, ex psiquiatre del Centre Hospitalier Valverd Marseille (França)

 • Horari:  De 10h a 14:00h i de 15h a 18:00h
 • Lloc:  Rda. General Mitre 90 bis baixos
 • Metodologia : presentació teoricoclínica i supervisió de casos seguits en psicoteràpia
 • Preu:  professionals 70 €, estudiants 35 €
 • Traducció consecutiva al castellà.
 • Certificat dassistència
 • Es pot seguir en línia

 

La tècnica psicodramàtica psicoanalítica en l’abordatge psicoterapèutic dels trastorns psicopatològics de la infància, adolescència i edat adulta

Dissabtes: 16 de desembre 2023, 9 de març 2024 i 27 d’abril de 2024 A càrrec del Dr. Olivier Bonard, psicodramatista, psicoanalista de la Societat Psicoanalítica Suïssa Horari: 10:00 a 14:00 h. i de 15.00 a 18.00 h. Metodologia: teoria i treball de casos pràctics del psicodrama i.

 • Horari : de 10:00 a 14:00 h. i de 15.00 a 18.00 h.
 • Metodologia : Teoria i supervisió de casos amb treball de casos pràctics de psicodrama
 • Lloc:  Rda. General Mitre 90 bis baixos
 • Preu:  professionals 70 €, estudiants 35 €
 • Traducció consecutiva al castellà.
 • Certificat dassistència
 • Es pot seguir en línia